Ukens Smil uke 20

Hei!

Takk til alle som var med på seminaret! Det ble et flott og lærerikt seminar, og kjempebra oppmøte! Det ble også en hyggelig konsert for beboerne! 

Takk til dere som også var med på medlemsmøtet! Dessverre savnet vi flere på møtet. Minner bare om at medlemsmøtet er ment som et positivt tilbud for oss alle. Her vi kan vi prate sammen om tanker og ideer vi har om alt som dreier seg om koret. Referat fra medlemsmøtet er sendt alle medlemmer på mail.

På seminaret lærte vi blant annet en del om sangteknikker. Vi fikk tips om hvordan få til de høyeste tonene og om hvordan vi skal synge vokaler. Litt av dette ble også gjentatt på øvelsen sist tirsdag. Her er et tips fra Vibeke, som hun har funnet i en artikkel skrevet av sangpedagog Christer Aannestad: Forsøk å la begge sider av tunga møte jekslene i overkjeven når du uttaler fronttungevokalene i, e og æ.

OBS: Det lå igjen noen noter i øvesalen etter øvelsen sist tirsdag, «Gabrielles sång» og «Fix you». Jeg har tatt vare på dem.

Nå til uken er det både øvelse tirsdag 16. mai og konsert 17. mai. Noen tenker kanskje at de ikke behøver å komme på øvelsen den 16. mai fordi de ikke skal være med på 17. mai, men husk at flere av sangene vi øver på til 17.mai, også er sanger som vi skal synge på konserten 17. oktober. Så selv om du ikke skal være med på 17. mai, vil du ha utbytte av øvelsen den 16. mai. 

Grigory har informert på hjemmesiden om de gjenværende øvelsene og konsertene før sommeren. 

Her er programmet for 17. mai:

– Vi møter kl 7.45 på Kolbotn Torg. Vi stiller opp utenfor inngangen til Kid. Antrekk: 17. mai-stasen. 

– Kl 8.00, presis, synger vi «Flaggsangen» unisont sammen med speiderne mens flagget heises.

– Så synger vi «Ja, vi elsker dette landet» 1. og 2. vers unisont sammen med korpset. 3 vers synger vi 4 stemt acapella uten korps

– Tale og bekransning

– Vi synger «Gud signe Noregs land» 1. 2. og 4. vers acapella

-Til slutt synger vi «Gud signe vårt dyre fedreland» 1. og 5. vers unisont sammen med korpset

 Seremonien pleier å være ferdig før kl 8.30, så det går sikkert greit å parkere i parkeringshuset under Torget. Parkeringshuset blir imidlertid stengt kl 9.00, men da er vi på Høyås.

Etter seremonien forflytter vi oss opp på Høyås. Har du plass i bilen, ta med de som ikke kjører bil! Vi kan ikke bruke de parkeringslappen vi fikk til seminaret. Noen har allerede fått nye lapper. De som ikke har fått, får av Marie når de kommer opp på Høyås.

På Høyås spiser vi frokost før vi skal holde konsert. Festkomiteen arrangerer frokosten. Alle som har sagt de skal ta med en kanne kaffe må huske det!! I år spanderer korkassa frokost på kormedlemmene, men alle ledsagere må betalekr 170,- . Betal inn på konto nr 1614 27 89284 Husk å skrive navnet ditt, slik at kasserer vet hvem som har betalt inn!!

Etter frokosten, må vi sammen rydde opp. Ca kl 10.15 holder vi konsert for beboerne. Grigory har lagt ut på hjemmesiden hvilke sanger vi skal synge og rekkefølgen, så sjekk under «Dirigenten informerer».  Sett notene inn, i riktig rekkefølge, i en sort perm. Veldig fint om alle har navnet sitt i permen! Det er alltid noen som glemmer igjen permen sin!

Etter konserten er vi ferdige med 17. mai-programmet vårt og kan gå hver til vår feiring.

I neste Smil får du all informasjon du trenger for korturen til Fredrikstad 2. – 4. juni.

Ellers er festkomiteen i gang med å planlegge en sommeravslutning på Kullebunnen Spiseri tirsdag 6. juni. De kommer med informasjon og påmelding etterhvert. 

Husk å melde i fra hvis du ikke kan komme på en øvelse. Minner om at fravær kan meldes fra inne på hjemmesiden. Alternativet er å sende melding til Thor (977 94 415) eller til meg (905 74 658).

God helg, så sees vi til tirsdag! 🎶🎶

❤️ Kolbotnkoret i våre hjerter! ❤️